"Coming Soon" İsimli Projemizde Öğrencilerimizle Birlikte İkinci Toplantımızı Ukrayna ve Saraykent ile Gerçekleştirdik.

"Coming Soon" İsimli Projemizde Öğrencilerimizle Birlikte İkinci Toplantımızı Ukrayna ve Saraykent ile Gerçekleştirdik.

21.12.2021 195

Türk ve Ukraynalı öğrenciler 20 Aralık'ta bir araya geldi. Toplantımızın başlangıcında öğretmen ve öğrencilerimiz selamlaştıktan sonra kendilerini tanıttılar. 

İkinci olarak, Türk ve Ukraynalı öğrenciler bir sunum aracılığıyla yalancı eş değer kelimeler olarak adlandırılan bazı kelimeleri öğrendiler. Örneğin Türkçe kelimelerden bardak ile aynı sesletime sahip olan kelime (БAPДAK) Ukraynaca yumruk anlamına gelmektedir. İki dilli eşsesliler, kulağa benzer gelen, ancak anlam bakımından önemli ölçüde farklı olan iki dilde sözcüklerdir. Önce Türk öğrenciler kelimeleri okudu, sonra Ukraynalı öğrenciler aynı kelimeyi seslendirerek, aradaki farkı görme imkanı yakaladılar.

Daha sonra öğrenciler Ukrayna ve özellikleri hakkında bir video izlediler. Zehra ve Gamze öğretmenin öğrencileri Türkiye ve Yozgat'ı kısaca tanıttılar.

Ardından öğrenciler "Ukrayna" ve "Türkiye" ile ilgili  iki Kahoot! oyunu oynadılar. Unutulmaz anlardan biri de İnna öğretmenin Ukrayna yerel şarkılarından birini söylemesiydi :)

Toplantının sonunda öğrenciler kendi dillerinde vedalaştılar. Proje ortaklarımızı ve ülkelerimizi yakından tanımak öğrencilerimizi çok mutlu etti.

 

Toplantımıza dair video linkimiz: https://youtu.be/XOoER8h4xl8 

 

Inna KIM Shostka Specialized School № 1 Shostka, Ukraine

Zehra ŞENTÜRK Marziye İbrahim Ertek Secondary School, Saraykent/Yozgat, TURKEY

Gamze KAYA Osmanpaşa Secondary School, Yozgat, TURKEY

 

21-12-2021